De 5 dingen die ik deed voor mijn gezondheid, toen ik te horen kreeg dat ik voedselallergieën heb.

Gepubliceerd op 13 augustus 2024 om 17:00

🍰 Dan krijg je ineens te horen dat je een voedselallergie hebt… HOE nu verder?

Op mijn 18e kreeg ik te horen dat ik een sulfietallergie en glutenintolerantie heb. Het was voor mij een shock dat ik ruim 80% van wat er in de supermarkt ligt niet meer kon eten. Alles moet vers én glutenvrij zijn.

De volgende 5 dingen deed ik voor mijn gezondheid:
1️⃣Onderzoeken en (regelmatig) voedseletiketten lezen. Op zoek naar alternatieven ben ik onderzoek gaan doen naar ingrediënten en het lezen van voedseletiketten. Zo blijk ik alleen allergisch voor niet- natuurlijke sulfiet (e- nummers), maar niet voor de natuurlijke vorm (zit o.a. in de druif, knoflook,ui). Ook door regelmatig voedseletiketten te lezen voorkom ik dat ik voor de verassing kom te staan, dat door een verandering iets in zit waar ik allergisch voor ben. Ook al koop ik een product regelmatig.
2️⃣Alle producten die allergenen bevatten vervangen door allergievrije producten. Thuis, maar ook bij mijn oma heb ik een mandje staan met allergievrije producten voor als ik op bezoek ben.
3️⃣Keuken allergievriendelijk maken. De keuken schoonmaken en een eigen plek gemaakt voor de bereiding van allergievrije producten mét nieuwe keukenspullen.
4️⃣Medicatie en informatielijst. Als eerste zorgde ik voor een lijstje van mijn allergieën en welke voedingsmiddelen ik moest vermijden -> voor familie, vrienden en als ik ergens een hapje wil eten. En maakte een stappenplan in geval van een allergische reactie. Van bijvoorbeeld antihistaminethee in huis hebben tot aan 112 bellen.
5️⃣Meer koken en bakken met pure ingrediënten. Voor mij de meest belangrijke en het beste voor de algehele gezondheid. Door zelf én met pure ingrediënten te werken verklein ik het risico op een fout, heb ik zelf in de hand wat ik eet. Smaakvol, voedzaam én beter voor mijn portemonnee. Yes, het is mogelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.